Verergerende inflatie Venezuela blijft rijden Bitcoin & Crypto

Venezuela is op dit moment niet het meest aangename land om in te wonen. Hyperinflatie in de regio stijgt bijna elk kwartaal naar nieuwe hoogten. Het lijkt er niet op dat de centrale bank een optie heeft om dit platform op elk moment snel op te lossen. Het wordt alleen maar erger naarmate de tijd vordert. Het is niet geheel verrassend om te leren dat steeds meer mensen op zoek zijn naar cryptocurrency. Venezuela heeft weer een nieuw wekelijks LocalBitcoins volume ingesteld.

Een ding om Bitcoin Revolution

Een ding om in gedachten te houden bij het controleren van het LocalBitcoins volume is hoe het wordt beïnvloed door de lokale inflatie. Het feit dat de hoeveelheid uitgegeven VEF stijgt betekent niet dat er per se meer Bitcoin-kopers zijn. Het kost https://www.geldplus.net/nl/bitcoin-revolution-oplichterij/ gewoon meer Bitcoin Revolution van de lokale valuta om één Bitcoin te kopen. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat de Venezolaanse Bolivar zijn koopkracht verliest naarmate je het langer vasthoudt. Als gevolg hiervan moet je meer VEF uitgeven om dezelfde hoeveelheid Bitcoin te krijgen. Tegelijkertijd is de Bitcoin-prijs ook op geen enkele manier precies stabiel.

Venezuela toont een toenemende eetlust voor Bitcoin
Dat gezegd hebbende, is het goed om Venezuela een nieuw record te zien vestigen op LocalBitcoins. Vorige week, bijna 11 miljoen Bolivar veranderde handen op LocalBitcoins alleen. Houd in gedachten dat economieën die het moeilijk hebben ook een zwarte markt hebben voor andere financiële activa. Het is mogelijk dat de straatwaarde van Bitcoin heel anders is dan de prijzen van LocalBitcoins op dit moment. Een groeiende interesse kan niet worden ontkend, ongeacht hoe je naar de dingen wilt kijken. Net de week ervoor bedroeg het volume ongeveer 8,8 miljoen VEF. Een mooie groei, alles bij elkaar genomen.

Mensen die in dit land wonen hebben heel weinig opties tot hun beschikking. Contant geld investeren in andere activa is praktisch onmogelijk. De centrale bank en de overheid hebben grip op de manier waarop mensen hun geld uitgeven. Het omzetten in edelmetaal, zilver of www.geldplus.net/nl andere activa is sterk gereguleerd. Bitcoin is de enige optie die tegenwoordig beschikbaar is voor gewone mensen. Het kan echter slechts een kwestie van tijd zijn totdat de overheid ook op LocalBitcoins kraakt. Als dat gebeurt, wordt het op zijn zachtst gezegd interessant.

Het is de moeite waard om te vermelden dat de adoptie van Bitcoin ook in Kazachstan in opkomst is. Dat is een andere regio waar men zelden over praat als het gaat om cryptocurrency. De LocalBitcoins markt bloeit, ondanks het feit dat het totale handelsvolume nog steeds vrij klein is. Het is goed om te zien dat verschillende hoeken van de wereld een groeiende belangstelling tonen voor cryptocurrenties. Belangrijker nog is dat de peer-to-peer uitwisseling ook aan populariteit wint. Het wordt tijd dat we ons ontdoen van deze gecentraliseerde uitwisselingsplatforms die als bewaarder van onze fondsen optreden.

Dieser Eintrag wurde in Allgemein veröffentlicht.