Spillgjenkjenningsspill: Institusjoner gjør det lettere å investere i Bitcoin

Etter hvert som Bitcoins imponerende løp fortsetter, vil det ikke være overraskende å se at crypto FOMO også når institusjonelle investorer.

Med kryptosektoren som for tiden kjører på en bølge av bullish stemning, som demonstrert av Bitcoin ( BTC ) som overgår sin høye verdi på $ 19 892 i begynnelsen av måneden, blir kausale så vel som institusjonelle investorer over hele verden nå mer interessert. i den voksende sektoren.

For eksempel kunngjorde S&P Dow Jones Indices 3. desember at de er satt til å lansere flere kryptoindekser , med rapporterte 550 mynter som vil vises fra neste år

De nevnte tilbudene vil bli tilrettelagt av S&P Global i forbindelse med CME Group og News Corp. Som en del av pressemeldingen som kunngjorde lanseringen, henviste en talsmann for S&P DJI til Bitcoin og andre fremtredende altcoins som Ether ( ETH ) og Bitcoin Cash ( BCH ) som en del av en attraktiv „fremvoksende aktivaklasse.“

S&P DJI rapporterte også at det vil gå i hender med blockchain-dataleverandøren Lukka for å lansere de nevnte indeksene. Som et resultat er noen i kryptosamfunnet av den oppfatning at bransjen endelig har gjort permanente inngrep i den økonomiske hovedstrømmen. Stephen Stonberg, økonomisjef i Bittrex Global, fortalte Cointelegraph at mens kunngjøringen definitivt har vært en velkommen, har mainstream adopsjon vært truende:

“Dette er mer en fortsettelse av en eksisterende trend i stedet for et vannskilleøyeblikk. Ved å sette kryptoaktivrisiko i form av en tradisjonell indeksbasert ETF, bør dette tilby ekstra tilgangspunkter til kryptomarkedet av vanlige investorer. Dette vil konkurrere med de eneste BTC-høykostnadsproduktene som eksisterer nå for dette publikummet. ”

Imidlertid ga Douglas Borthwick, markedssjef for kryptokursutveksling INX, en alternativ oppfatning om at mens krypto absolutt setter et preg på den økonomiske mainstream, har den fortsatt en lang vei å gå. Han la til at „crypto“ ikke bare handler om „Bitcoin“, men tilbyr så mye mer: “ Det er så mange kategorier i disse dager som passer under“ crypto „-paraplyen. Det er sikkert gjort et permanent inntrykk. Men det inntrykket er fortsatt skeptisk i motsetning til et som er relatert til fremtiden. „

Når det er sagt, viser S&P DJIs ovennevnte trekk en klar forpliktelse fra vanlige aktører til å omfavne Bitcoin og andre digitale valutaer. Tidligere denne måneden økte Grayscale Bitcoin Trust sammen med premien , som overgikk 30% -merket 3. desember, og fungerte som en klar indikator på økende institusjonell etterspørsel etter krypto.

Institusjoner har fordeler

I følge Stonberg innebærer S&P DJIs siste trekk i hovedsak handel med digitale / tokeniserte eiendeler i formatet til et tradisjonelt aksjeprodukt som handler i standard handelstid. For å si det enkelt er det en måte å få institusjonelle aksjepenger indirekte inn i kryptorommet – en prosess med konvergens mellom tradisjonelle og krypto finansielle markeder, som mest sannsynlig vil ta noen år å spille ut.

Om emnet fortalte Anton Churyumov, grunnlegger av Obyte – en distribuert hovedbok basert på rettet asyklisk grafteknologi – til Cointelegraph at institusjoner alltid vil jage alt som tjener penger for dem og deres klienter, og legger til:

“Med kryptoindekser blir aktivaklassen bedre anerkjent og lettere å selge til kunder. Enda viktigere, med DeFi har crypto nå et mye bredere utvalg av instrumenter som appellerer til forskjellige investorer, for eksempel er det nå ’stabile +‘ mynter for mer konservative investorer. ”

Jack Tao, administrerende direktør i Phemex – en kryptokursutveksling ledet av tidligere Morgan Stanley-ledere – mener at det snart ikke vil være overraskende å se en eksplosjon av nye tjenester og produkter, noe som gjør dette domenet enda mer tiltalende for medlemmer av den tradisjonelle finanssektoren: “Jeg er ganske trygg på at disse gigantene ikke vil savne kryptotoget. Dette er bare begynnelsen, jeg forventer å se mye mer penger og investeringer snart. ”