Operatør av hvitvasking av penger peker skyldig på feds

En kalifornisk mann har lagt inn en skyldig innkalling til føderale myndigheter for å ha operert en hvitvaskingspakke med Bitcoin.

Kais Mohammad, 36 år gammel, drev et ganske omfattende foretak som omfattet Bitcoin Code minibanker og personlige handelstjenester til kunder han visste at brukte cryptocurrency for å hvitvaske ulovlige gevinster.

Ulovlig Bitcoin-drift

Mohammad erklærte seg skyldig i hvitvasking av penger, drift av en ulisensiert overføring av penger, og unnlot å ha på plass et effektivt anti-hvitvaskingsprogram som er lovpålagt.

Hilsen fra Yorba Linda, Mohammeds operasjon, kalt HeroCoin, var spredt over fylkene Orange, Los Angeles, Riverside og San Bernardino i California.

Som en del av sin operasjon ville Mohammad fysisk møte med klienter og bytte Bitcoin mot kontanter. Han ville belaste opptil 25% provisjon for slike transaksjoner. Myndighetene oppgir at han aldri spurte om kilden til sine klienters midler, selv om han angivelig mange ganger visste at slike penger var et resultat av kriminell virksomhet.

Han installerte også 17 Bitcoin-minibanker i kjøpesentre, nærbutikker og bensinstasjoner i de fire fylkene han opererte i. Brukere kunne kjøpe BTC eller selge BTC for harde kontanter i minibankene.

Operatør av hvitvasking av penger peker skyldig på feds

Klesvaskliste over ulovlige aktiviteter

Unødvendig å si brøt Mohammad ganske mange lover for å drive sitt BTC-imperium. Han unnlot å registrere HeroCoin i Treasury Department’s Financial Crimes Enforcement Network. Han ga aldri beskjed til føderale myndigheter om transaksjoner større enn USD 10.000 [AUS $ 14.000] eller transaksjoner over USD 2.000 [AUS $ 2.800] for klienter han mistenkte var kriminelle.

Han utviklet aldri et anti-hvitvaskingsprogram. Et annet problem var at han aldri satt et identitetsverifiseringsprogram på minibankene sine for klienter som foretok flere transaksjoner opp til 3 000 dollar [AUS $ 4,200]. Til slutt tok han aldri skritt for å verifisere noen identifikasjon som ble gitt av noen som bruker Bitcoin-minibankene hans.

Virksomheten var tilsynelatende rask for HeroCoin. Mohammad tilstått til føderale myndigheter at han utvekslet mellom US $ 15 millioner [AUS $ 21 millioner] til US $ 25 millioner [AUS $ 35 millioner] hans kryptovaluta minibanker og personlige møter.

Bønneavtalen som Mohammad forhandlet frem, resulterte i at han ga fra seg minibanker, penger og cryptocurrency som var en del av hans HeroCoin-operasjon. Han er ikke planlagt, men han har opp til 30 år i føderalt fengsel.