Bitcoin gebonden aan Reactie op Verhoogde Elektriciteitskosten in Binnen-Mongolië’s Crypto Mining Farms

Voormalig hoofd van de Electric Power Company van Binnen-Mongolië werd naar verluidt onderzocht door de Chinese autoriteiten, na een recente onthulling dat Binnen-Mongolië de gesubsidieerde elektriciteitskosten voor 21 van de 30 Bitcoin-mijnbouwbedrijven had opgeschort.

De mijnbouwbedrijven zullen nu 30% hogere elektriciteitskosten moeten betalen, waardoor Binnen-Mongolië de duurste regio in China is om crypto te ontginnen, ondanks het feit dat er enkele van de grootste mijnbouwbedrijven in China gevestigd zijn. In vergelijking met de internationale normen zullen de kosten van de elektriciteitsmijnbouw echter nog steeds lager zijn.

De bekroonde Chinese crypto-nieuwsverslaggever Colin Wu zei op Twitter dat de verhuizing waarschijnlijk een negatieve invloed zal hebben op de Bitcoin-mijnbouw in de regio.

„Er zijn veel grote bitcoin-mijnen in Binnen-Mongolië, waaronder die van bijna alle mijnbouwmachinefabrikanten in China. Dit zal resulteren in elektriciteitstarieven die met een derde of meer stijgen.“

Het Ministerie van Binnen-Mongolië van de Industrie en de Informatietechnologie gaf beïnvloed firma’s het bericht uit nadat zij naar verluidt een inspectie ter plaatse in 2019 ontbraken. De mijnbouwbedrijven hebben naar verluidt niet bewezen dat de normen van hun faciliteiten in aanmerking komen voor deelname aan de Multilaterale Handelsmarkt van Binnen-Mongolië.

Een geval van Rampant Corruptie

China heeft zich tot het uiterste ingespannen om de crypto-innovatie en de blokkettechnologie te ondersteunen via verschillende programma’s en initiatieven. In dit geval heeft China het beheer van de boerderijen gedelegeerd aan lokale ambtenaren, van wie velen de reputatie hebben zeer omkoopbaar te zijn, volgens Wu.

Mongolië is de op twee na grootste regio van China, waarvan het geografische terrein de mogelijkheden voor expansieve economische groei beperkt. Cryptocurrency mining heeft een belangrijke rol gespeeld in het stimuleren van de economie van de regio, ondanks een rotsachtige relatie tussen de lokale autoriteiten en de investeerders in de mijnboerderijen.

De lokale overheid in Binnen-Mongolië gebruikt de 30% korting op de elektriciteitskosten om mijnbouwbedrijven te lokken, waaronder ’s werelds grootste productie van crypto-mijnbouwwerktuigen Bitmain, en die haar grootste boerderijen in de regio heeft opgezet.

Het hardhandig optreden heeft mijnwerkers in de volgende twee regio’s met een nog hogere concentratie van mijnbouwbedrijven die bang zijn dat het beleid hen spoedig zou kunnen beïnvloeden. Zowel Sichuan als Xinjiang hebben individueel een grotere mijnbouwbelasting dan Binnen-Mongolië.

Bitcoin heeft een aanzienlijke afhankelijkheid van mijnbouwbedrijven op Chinese basis

Vergeleken met andere ontwikkelde landen zijn de elektriciteitskosten in China het meest betaalbaar. Uit gegevens van Statista blijkt dat de wereldwijde elektriciteitsprijzen het laagst zijn in China met 0,09 kWh, met de VS met 0,13 kWh en Duitsland met 0,33 kWh als duurste.

Deze betaalbaarheid en technologische bekwaamheid in China heeft enorm bijgedragen aan de dominantie van China in de hash power van meer dan 65% op het netwerk van Bitcoin. Een ander cruciaal voordeel voor de mijnbouwbedrijven in China is dat het goedkoper en sneller is om toegang te krijgen tot krachtigere booreilanden van de Bitmain.

.

Dieser Eintrag wurde in Bitcoin veröffentlicht.